Bloggen

Dagens råd: Bevæg dig nu og undgå rygsmerter senere

Prøv at forebygge mod ondt i ryggen snarere end at behandle

Ondt i ryggen, stiv ryg eller kun en tendens – her kan du få mere information: I denne tekst får du råd og tricks til hvordan du nogle gange ville kunne undgå ondt i ryggen. Denne tekst er ikke en læge-videnskabelig artikel, men snarere husråd og udtryk for god snusfornuft. Så brug artiklen på den måde!

Råd mod rygsmerter

De følgende forslag kan være en god ide at gøre ved ondt i ryggen:

  1. Bevæg dig mere normalt når du har fri
  2. Bevæg dig mere på dit arbejde – for personer med stillesiddende jobs ved kontorpladser så kan hæve sænkeborde være en virkelig stor hjælper til at bevæge sig mere (se mere om hæve sænkebord her hos haeve-saenkebord.dk)
  3. Styrk din ryg – læs mere om træning af ryg her hos Sundhed.dk
  4. Træn din mave – det kan også forebygge mod hård mave
  5. Styrk din bækkenbund – Det kan du blandt andet gøre med her
  6. Løft ordentlig med din ryg – Det kan du læse meget mere info om her hos HK
  7. Lav øvelser der styrker dine muskelpumper – hvilket ikke er helt det samme som venepumpeøvelser (læs mere om venepumpeøvelser her: venepumpeoevelser.dk)
  8. Bevæg dig mens du sidder ned læs mere her hos DR og ergonomisk kontorstol

Stiv ryg derefter rygsmerter

Når du oplever stiv ryg, så er det et tegn på der er rygsmerter på vej. Så det er et vink med en vognstang, hvis du er ved at få stiv ryg. Hvis du håndterer situationen ordentligt og laver øvelserne ovenfor. Hvis alt går vel så vil du kunne undgå at få rygsmerter
Er der spørgsmål som du er bekymret for – så kontakt din læge eller fysioterapeut. Husk altid at spørge en gang for meget snarere end en gang for lidt! De her fagpersoner har en uddannelse i at assisteremed ryggen og hvad der ellers kunne være galt.

Vi anbefaler i øvrigt du også tager et kig på følgende sider: